Posveta

Sretan Božić ljubavi! Dobrodošla na svoju stranicu – dozvolio sam sebi slobodu da napravim prve korake i napišem prvi tekst i organizujem logo (koji je jedinstven i izrađen posebno za potrebe tvoje stranice). Jer naravno šta je poklon bez posvete i mogućnosti da se javno podijeli sa drugima.

Čestitam – možes se nazvati ponosnom vlasnicom internet-adrese www.theplasticpinetree.com, koju možeš uređivati i oblikovati kako ti želiš. Naravno stranica kao stranica je poprilično plitak i siv poklon koji ne može oslikati koliko mi je život postao obojen otkako se mogu nazvati tvojim prijateljem, saputnikom i partnerom.

Ideja o stranici se javila već davno, kada smo spominjali pisanje vlastite knjige kao mjestu gdje bi se bilježio naš put i naše priče. Međutim, nedostajala mi je prilika i objašnjenje za ovo – u trenutku kada sam ugledao našu malu božićnu jelku znao sam da je to tvoj poklon. Evo i zašto:

Riječ dom je, sudeći prema online-rječniku izvedena od latinske riječi domus, koja se opisuje kao „zavičaj, stalno mjesto stanovanja, prebivalište, stan“. Sa druge strane, osjećaj da dom nije tamo gdje prebivaš, nego tamo gdje si ti se savršeno uspio koncentrisati u malu plastičnu božičnu jelku.

Nismo dozvolili da Božić kao praznik koji stoji za prisnost i ljubavi pati zbog naše geografske udaljenosti, pa makar to značilo preputovati u neugodnim busevima ili zastražujućim letovima, noseći plastične atrape u hotelske smještaje sa sobom.

Plastika ili ne na stranu, sa tobom imam osjećaj da dom upravo nije tamo gdje je mjesto obitavanja, već ono mjesto gdje sam sa tobom.

Stvari sa tobom su uvijek bile više nego što se samo čine: od prijateljstva je nastala ljubav, od udaljenosti blizina, a od hotelskog smještaja ugodni topli božični dnevni boravak. Odbijaš da prihvataš okvire koji su ti ponuđeni i nanovo ih definišeš.

Stoga, želja koju ti prenosim zajedno sa ovim poklonom je da uspiješ da preneseš svoju ene(h)rgiju u elektronski oblik i podijeliš je sa svijetom, te da dokumentujemo naše priče. I možda, samo možda, jednog dana naše priče budu pričane među zaljubljenima.

 

Photo credit: “Happy Christmas 2008” by THOR licensed by CC BY 2.0

Published by

The Plastic Pine Tree

A couple spending every possible moment in traveling and exploring new places together. 🎄 Welcome to our creative travel diary. Enjoy!

4 thoughts on “Posveta”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s